عنوان : گسترش فضای سالن مطالعه؛ بارزترین مشخصه توسعه كتابخانه بیمارستان امام(ره) اهواز
 ۱۳۹۶/۱۱/۲۸

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: کتابخانه این بیمارستان یکی از قدیمی ترین کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی اهواز است که در جهت توسعه و گسترش فعالیت ها و همچنین بهره مندی بیشتر متقاضیان از خدمات علمی و کتابخانه ای آن اقدامات ارزشمندی انجام شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر کامبیز معصومی در این باره اظهارداشت: این کتابخانه در طبقه سوم بیمارستان قرار دارد که شامل 6 بخش از جمله سالن مطالعه، مخزن کتاب، سایت اطلاع رسانی و کامپیوتر، قسمت امانت و مرجع کتابخانه، بخش پایان نامه ها و بخش لوح فشرده است و با داشتن بیش از 2 هزار عنوان کتاب لاتین و 3 هزار عنوان کتاب فارسی، خدمات مطالعاتی خوبی به گروه های آموزشی و درمانی مرتبط ارائه می کند.

وی ادامه داد: یکی از مشخصه های بارز پروژه توسعه این کتابخانه در سال های های اخیر می توان به گسترش فضای سالن مطالعه کتابخانه و احداث 2 سالن مطالعه دیگر اشاره کرد. علاوه بر سالن اصلی مطالعه، یک سالن به مساحت 90 متر در ساختمان داخلی کتابخانه و دیگری نیز به همان متراژ روبری درب کتابخانه به بهره برداری رسیدند.

سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: با این اقدام ظرفیت سالن های مطالعه آن، به 120 نفر افزایش یافت؛ ساعت کار کتابخانه در طول شبانه روز تعریف شده است به طوری که متقاضیان بخش امانت و مرجع، می توانند از ساعت 8 صبح تا ساعت 20 (در زمان ساعت کار قسمت امانت کتاب) به کتابخانه مراجعه و از خدمات آن بهره مند شوند. همچنین ساعت کار سالن مطالعه از 7 صبح لغایت 2 بامداد و در ایام امتحانات نیز به صورت شبانه روزی است.

معصومی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که به منظور گسترش فعالیت های کتابخانه صورت گرفت، تامین بودجه لازم جهت خرید کتاب های فارسی و لاتین از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بوده است؛ این بودجه به مبلغ 150 میلیون تومان تامین و تعداد 2 هزار و 767 نسخه کتاب فارسی و لاتین خریداری شد.

وی اظهارداشت: مخزن کتاب کتابخانه دارای 73 قفسه کتاب فارسی و لاتین است و هم اکنون 2 هزار و 336 عنوان کتاب لاتین و 3 هزار و 365 عنوان کتاب فارسی و در مجموع بیش از 12 هزار نسخه کتاب فارسی و لاتین در حوزه های مختلف علوم پزشکی در کتابخانه موجود است.

سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز عنوان کرد: کلیه کتاب های این کتابخانه به روش NLM (فهرست نویسی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا) فهرست نویسی شده است و تمام اطلاعات کتاب ها در سیستم نرم افزار آذرش تحت شبکه وب وارد می شود.

معصومی ادامه داد: خرید 5 دستگاه رایانه جدید و جایگزینی آن ها با رایانه های قدیمی سایت اطلاع رسانی کتابخانه و همچنین نصب دو عدد مودم وایرلس در محل سالن های مطالعه از اقداماتی است که در این بهینه سازی فعالیت های کتابخانه انجام شد.

وی گفت: سایت اطلاع رسانی کتابخانه هم اکنون دارای 11 سیستم رایانه ای و 2 دستگاه پرینتر است که توسط کارشناسان کتابداری و مرکز کامپیوتر بیمارستان پشتیبانی می شوند. تمامی مراجعه کنندگان به کتابخانه نیز می توانند از طریق سایت کتابخانه مرکزی و دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تمامی پایگاه های مورد اشتراک وزارت بهداشت را جستجو و مقالات و مجلات مورد نیاز خود را به صورت آنلاین دریافت کنند.

سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: عضویت تمامی اعضای هیت علمی بیمارستان در سایت علم سنجی دانشگاه، خرید 50 صندلی و 25 میز مطالعه دو نفره برای سالن های مطالعه، اضافه کردن یک دستگاه یخچال، سماور و 3 عدد کولر و و آب تصفیه کن به کتابخانه جهت رفاه حال مراجعین به کتابخانه، احداث جایگاه سرو چای در محل کتابخانه و راه اندازی یک بوفه الکترونیکی در محل کتابخانه جهت رفاه حال مراجعین از دیگر اقدامات انجام شده در جهت گسترش فعالیت های کتابخانه بیمارستان بوده است.