پنج‌شنبه, 10 فروردين 1396
عنوان : چه عواملی در تشدید علائم زخم های گوارشی موثرند؟
کد خبر : ۵۸۱۵۰
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۱۲/۰۱ 
ساعت : ۱۱:۱۶:۵۶

فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: مصرف غذاهای تند و ترشی جات و استرس های روحی زخم معده ایجاد نمی کنند بلکه علائم این بیماری را تشدید می کنند.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر فرزاد جاسمی زرگانی اظهارکرد: زخم های گوارشی شامل زخم معده و زخم اثنی عشر(دوازدهه) است و اکثر دردهایی که بیماران در ناحیه زیر دل احساس می کنند، دردهای ناشی از زخم نیست بلکه علائمی از سوءهاضمه یا عدم راحتی ناحیه معده است و علت های مختلفی دارد.

وی ادامه داد: عواملی مانند ریفلاکس(برگشت اسید معده به مری)، سوءهاضمه های ناشی از اختلالات حرکتی معده و اثنی عشر که در بیماران دیابتی شایع است، افرادی که داروهای اعصاب مصرف می کنند، افرادی که به تازگی تحت درمان های دارویی قلبی، عروقی یا ریوی قرار گرفته اند و هر علتی که باعث ایجاد اختلال در کیسه صفراوی مانند سنگ کیسه صفرا یا مجاری صفراوی از علل ایجاد درد در ناحیه سر دل می شود که ریفلاکس شایع ترین علت سوزش و درد سر دل است.

فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: از علل غیر روده ای و معده که منجر به ایجاد درد و سوزش سر دل می شود، می توان به دردهای قلبی عروقی اشاره کرد. علل ریوی از جمله عفونت ها و سرطان های ناحیه ریه نیز  دردهای مشابه درد معده ایجاد می کند. با این شرایط می توان دریافت که درد سر دل همیشه مفهوم وجود زخم معده ندارد.

جاسمی زرگانی با بیان اینکه شایع ترین علل زخم های معده و اثنی عشر حضور میکروب هلیکوباکتر پیلوری است، عنوان کرد: وجود این میکروب موجب بروز زخم معده در افراد می شود. این میکروب در دستگاه گوارش باعث می شود سلول های تولیدکننده اسید کاهش یابند و می بینیم معده بیماری که دچار زخم شده، اسید کمی دارد. اما این موضوع درباره زخم اثنی عشر کمی متفاوت است.

فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: در جامعه تصورات اشتباهی پیرامون زخم های گوارشی وجود دارد و برخی ها معتقدند که مصرف بعضی غذاها در ایجاد زخم های گوارشی مانند زخم معده موثر است این در حالی است که تحقیقات اثبات کرده مصرف غذای خاصی موجب ایجاد زخم معده و اثنی عشر نمی شود. مصرف فلفل و ترشی جات، همچنین استرس ها و تنش های روحی نیز ایجادکننده زخم معده نیستند بلکه این موارد فرد را دچار سوءهاضمه و ایجاد ریفلاکس معده می کنند.

جاسمی افزود: در برخی موارد بیمار در شرح حال خود عنوان می کند با مصرف غذاهای تند دچار مشکل معده می شود، لازم است این نکته به مردم یادآوری شود که مصرف غذاهای تند دلیلی بر ایجاد زخم معده نیست بلکه مصرف این غذاها و ترشی جات تشدیدکننده زخم های گوارشی هستند. استعمال دخانیات از جمله سیگار و مصرف الکل نیز از این دسته عوامل به شمار می روند و بهبود زخم معده را دچار اختلال می کنند.

وی عنوان کرد: افرادی که وجود میکروب هلیکوباکتر پیلوری در دستگاه گوارش آن ها مثبت تشخیص داده شود، چنانچه در معرض عوامل تشدید کننده زخم معده قراربگیرند، احتمال اینکه زخم سرطانی شود بیشتر است لذا توصیه اکید این است که این بیماران از استعمال دخانیات، مصرف الکل، غذاهای تند و ترشی جات به خصوص زمانی که زخم معده دارند، خودداری کنند.

فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: از علل دیگر تشدید زخم معده می توان به استرس و تنش های روحی اشاره کرد. استرس به طور مستقیم باعث نمی شود که افراد دچار زخم معده شوند اما این عامل در تشدید علائم زخم معده موثر بوده و در ترمیم زخم این بیماران نیز ایجاد اختلال می کند.

جاسمی زرگانی اظهارکرد: برای زخم های گوارشی درمان های فوق تخصصی در نظر گرفته می شود که شامل تجویز تعدادی آنتی بیوتیک و یک نوع ضد اسید مانند PPI ها است. بیماران از اینکه پزشک برای بهبودی زخم معده آن ها آنتی بیوتیک تجویز می کند، نگران نباشند چرا که مصرف آنتی بیوتیک در روند درمان این زخم ها لازم است.


تمامی حقوق این پرتال خبری و اطلاع رسانی متعلق به مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی امام خمینی ره، جندی شاپور اهواز می باشد

DOURAN Portal V3.9.8.8

V3.9.8.8